Oku! , ilk sure ilk emir…

Oku ama hersey dogruymus gibi okunursa…bugun Internet tam anlamiyla yalan yuvasi! Iki kurus kazanmak icin nelere dillerini uzatiyorlar! Haddini bilmeyenler sonra çoook pisman olacaklar.

Guvenilir bir kaynak bulduktan sonra oku dinle seyret yoksa dinden imandan cikmak anlik bir mesele, icinden bile gecse ya bu hakli diye iman gider…

Iman mantik ile degil kàlb ile anlasilir ve tastik edilir. Akil ve duyu organlarinin ötesinde bir anlayistir bu. Sürekli taze tutmak icin kaliteli insanlarlla bir arada bulunmak yada sohbetlerini dinlemek lazim.Çunku seytanin fitnesi cebimize kadar girmis imanimizi yiyip bitiriyor.

Hadisleri okumak, Kurani anlamak, peygamlerler tarihi ve Muhammad SAV hayitini ogrenmek ilk ve onemli iman pekistirme ve kuvvetlendirme adimlaridir. En onemlisi yanlis ve gunaha sokacak boş işlerden hayati aritmak ve o zamani ahiretimize faydasi olacak islerle doldurmadir.

En basit örnek anneye babaya iyilik akrabaya silahi rahim (ziyaret) bir muslumana kardesce bir selam… Coook basit gibi zannettigin seyler onemli karakter temel taslari. Bir muslüman her an dininini temsil ettigini unutmadan yasasa iyi örnek olarak sevab isler zaten.

Soylenecek cok sey var… En guzeli islami yasamak, bende zaten onu yapmaya calisiyorum, ne mutlu bize Islam dinimiz ve hic bozulmadan bize ulasmis. Nice sehit verildi bunun icin ta peygamberimizin SAV zamanindan beri… Allah onlardan razi olsun…

Leave a comment